Bokföring

Bokföring online

Det är idag enklare än någonsin att sköta sin bokföring själv och för företagaren så finns faktiskt ganska stora pengar att spara genom att kunna hantera bokföringen själv. De flesta bokföringstjänster erbjuder idag onlinebaserade bokföringsverktyg där du både sköter din bokföring, fakturerar och hanterar löner med mera. För att få en ordentlig överblick och möjlighet att kunna jämföra olika bokföringsprogram så finns det sajter där du enkelt kan hitta det bokföringsprogram som passar din verksamhet bäst.

Vem kan använda sig av onlinebokföring?

Hos de flesta bokföringsprogram som erbjuder onlinebaserad bokföring så finns det möjlighet att bokföra oavsett du har en liten enskild firma, aktiebolag eller handelsbolag. Ofta fungerar det så att du väljer olika "moduler" eller tjänster som du sätter samman, har du behov av bokföring, fakturering och deklaration så kan du välja dessa tre. Det är ett bra sätt att kunna skräddarsy sitt eget program efter de tjänster som du har behov av. Ofta finns också möjlighet att koppla sin bank och sitt företagskonto till bokföringen så att du i princip bara behöver gå in och matcha dina bokföringsposter med kontohändelserna.

Säkrare att bokföra online

Genom att bokföringen ligger online så gör det att back up sker hela tiden och minskar risken för att din bokföring skulle försvinna. Det gör det alltså säkrare än att du laddar ned eller installerar programmet på en dator. Onlinebokföringen skapar också möjlighet för andra att gå in och hjälpa till med bokföringen, flera program erbjuder till exempel flera inlogg där du kan ge inloggningsmöjligheter till din revisor. Det bästa med bokföring online är också att du kan sköta din bokföring på olika platser, det du behöver ha tillgång till är wi-fi. Det innebär att du löpande kan sköta bokföringen och jobba undan den. Visma erbjuder att du med mobilkameran kan scanna in kvitton och fakturor och på sätt snabbt bokföra och sköta in och utbetalningar.