Hemsidor och webbhotell

I samarbete med hittawebhotell.nu
Att bygga och driva hemsidor är något som har blivit mer och mer populärt de senaste åren. Detta beror främst på att många människor ser möjligheten att tjäna pengar online på sin hemsida som ett bra sätt att tjäna en extra slant eller att ha som heltidsarbete. För att bygga en hemsida behöver man ett webbhotell där man har sin sida. Det finns många olika webbhotell att välja mellan för svenska kunder. Det som skiljer dem åt är främst priset och vilka verktyg och funktioner som ingår i de olika webbhotellspaketen.

Att välja rätt webbhotell

När man gör sitt val av webbhotell är det några saker man bör ha i åtanke. Hur mycket utrymme och hur många hemsidor du vill ha, vilket hemsideprogram man vill använda, hur många e-postadresser man behöver och hur mycket man är beredd att betala för ett webbhotell. För att göra det enkelt för sig att hitta ett bra webbhotell så kan man använda sig av en jämförelsetjänst för detta. Då får man ofta ett hum över vad som ingår, priser och vad kan man kan förvänta sig av det webbhotellet man väljer.

Att bygga en hemsida

Att bygga en hemsida är något som kan låta avancerat och invecklat för en del, men som idag är något som blivit väldigt enkelt. Förut var man tvungen att kunna kodning och programmering för att bygga en hemsida, men idag finns det hemsideprogram som gör det väldigt simpelt med "klipp och klistra"-funktioner istället. Detta gör att de flesta kan ha en egen hemsida om de vill. Ett vanligt och populärt hemsideprogram som finns hos de flesta webbhotellen är Wordpress. Wordpress är det mest använda hemsideprogrammet i världen idag och ger dig många möjligheter att bygga en hemsida utan kodning och programmering precis som du själv vill ha den.
1 Feb 2021