Vinterdäck är viktiga - Välj rätt däck till din bil

I samarbete med www.alven-ingvarsson.se

Nu när vintern närmar sig är det dags att börja tänka på dina nya vinterdäck, då kalla utomhustemperaturer och isiga vägar är ett säkert tecken på att det är dags att byta ut sommardäcken. För att förbereda dig inför säsongbytet är det viktigt att göra förberedelser för din säkerhet och ditt fordon.

Byt ut bildäcken i tid!

Det är inte alltid man tänker på sin säkerhet men att byta till vinterdäcken i tid är ett bra sätt att tänka på dig själv och din säkerhet, då isiga vägar gör att dina sommardäck tappar greppet och gör det svårare för dig att bromsa samt minskar prestandan på din bil. Dina sommardäck är helt enkelt inte utformade för vinterns sjunkande temperaturskiftningar och hårda kyla. Om du känner dig osäker på när du ska byta ut dina bildäck, är den bästa tiden att byta ut däcken när temperaturen börjar sjunka under sju grader. Det har att göra med att både frost och snö påverkar sommardäcken rejält, då de inte är utformade för att klara av dessa vägunderlag på ett säkert sätt. Vinterdäck å andra sidan är tillverkade med högteknologiskt gummi som gör dem utmärkta för kalla temperaturer, men tänk på att olika vinterdäck har olika fördelar.

Vinterdäck ger dig som sagt en säkerhet som gör att du kan köra din bil bättre på vintern och det betyder att din säkerhet är bättre på alla hala vägar under vintern. Dessutom får din bil en ökad greppförmåga på uppförsbackar och olika vägunderlag. Det innebär också att dina däck är utformade för att skydda dig, så tänk på detta nästa gång du sätter dig i din bil under vintern. Annars är det bara att fortsätta att köra på som vanligt eftersom dina vinterdäck garanterar dig en säkrare körning under vintern!

14 Oct 2019