Investera i solenergi med Trine

För några månader sedan gjordes det en intervju med Trines VD och grundare Sam Manaberi. Vi diskuterade deras filosofi ”people, planet och profit” och hur dessa tre grundstenar hänger ihop.

Det var när grundaren Sam Manaberi hade slutat som försäljningschef i Nordamerika för Bosch, där han bland annat var med och lanserade en fond för solenergi på 100 miljoner dollar som han bestämde sig för att starta upp Trine.

Idén är lika enkel som fördelaktig för samtliga inblandade parter. Teamet bakom Trine märkte att en stor del av svenskarnas sparkapital låg på sparkonton utan ränta samtidigt som det fanns många små och medelstora företag i Kenya och Tanzania som arbetar med solenergi men har  svårt att få lån av bankerna, trots att behovet av elektricitet är stort (över 1 miljard lever utan el idag!). Idén är en investeringsplattform där privatpersoner enkelt kan investera pengar i solenergi.

Konkret handlar det om att Trine förmedlar pengarna vidare till utvalda entreprenörer som driver solenergiprojekt i tillväxtländer, främst i Afrika. Hittills har Trine alltså förmedlat € 2 788 888 som lett till att 220 790 personer har fått tillgång till ren energi.

Med andra ord fungerar det, häftigt va? Så hur gör man om man som investerare vill vara med och investera samtidigt som man bidrar till att hjälpa människor att få tillgång till ren energi? Börja med att starta ett konto på Trine, klicka på bilden ovan för att komma dit. Det räcker med att du signar upp med din e-mail! I första steget kan du välja om du vill investera månadsvis eller vid ett tillfälle samt välja den kampanj du vill investera i.

I översikten ovan ser man också enkelt hur många personer som kommer att få tillgång till ren energi, hur mycket koldioxidutsläppet minskar men även såklart förväntad avkastning och löptid på investeringen (i det här fallet 6 % på totalt 12 månader). När du valt vilket projekt du vill investera i så får du i nästa steg välja belopp.

Om ni går via vår LÄNK fyller i koden ”Ekonomifokus” får ni även €10 vid er första investering. Minsta belopp att investera är €25.

Ett smidigt sätt att se så att det fungerar helt enkelt. När ni valt belopp så kan ni även se till höger på sidan när utbetalningarna förväntas komma in och hur stora de förväntas vara. Kom ihåg att investeringar är förknippade med risk och att även i detta fall rekommenderar jag att sprida sina risker. Antingen genom att placera i flera olika projekt hos Trine eller genom att använda Trine som ett komplement till sina övriga placeringar!

Du kan läsa mer om Trine och hur det fungerar på börs och finans - Annasvahn.se

20 Jan 2018