Spara pengar när du handlar bildelar

Precis som i många andra branscher är det idag även enklare och billigare att beställa tillbehör och reservdelar till bilen via nätet än att åka till verkstaden. Du kan göra jobbet själv om du är lite händig samt har rätt guide och hjälp. Alla känner väl till exempel Bosse bildoktorn och de tips han ger via sina tv-program. 

Biltillbehör är en särskilt tacksam produktgrupp att köpa via nätet av flera anledningar. Vi har valt att beskriva tre anledningar till varför biltillbehör är bäst att köpa på nätet istället för i butik.

Enklare att hitta rätt biltillbehör på nätet

När vi idag ska köpa reservdelar och tillbehör till bilen används redan internet för att hitta rätt produkt. Då känns det smidigast att även beställa tillbehöret till bilen direkt.

Det största sortimentet av biltillbehör

Ingen enskild verkstad eller fysisk butik kan slå mängden biltillbehör som finns här. På nätet kan en butik för biltillbehör ha betydligt större och mer organiserat sortiment än i någon annan försäljningskanal. Bland annat går det utmärkt att söka fram tillbehör efter bilmodell, tillverkningsår och produkttyp, t.ex. fälgar. Riktigt så enkelt är det inte direkt i en fysisk butik.

Lägre kostnader ger lägre priser på biltillbehör

När det kommer till att handla på nätet kan ingen fysisk butik mäta sig med priset. Genom att sälja biltillbehör på nätet går det att ta del av stordriftsfördelar vilket sänker kostnaderna. Några av de kostnadsfördelar som finns med en nätbutik är:

  • Lägre fasta kostnader till följd av annat behov av lokaler
  • Lägre personalkostnader då bemanning kan göras efter behov
  • Större marknad att sälja till eftersom en nätbutik kan sälja över hela världen

Så genom att nätbutikerna kan sänka sina kostnader kan de sänka priserna på biltillbehör vilket innebär en konkurrensfördel mot fysiska butiker. Med det sagt är det inte bara det låga priset på biltillbehör som är viktigt. Minst lika viktigt är det att få tag i rätt tillbehör och reservdel till bilen såväl som en bra support.

13 Aug 2019